Find din personlighedstype

Har du lyst til at arbejde med din personlighedstype, kan jeg anbefale bogen: ” Ved du hvem du er” skrevet af Arne Nielsson, Hanne Houbak, Anne Hermansen.

”Ved du, hvem du er?” som handler om, hvordan du med indsigt i din egen type og andres kan få det optimale ud af dig selv og dine relationer – og blive helt skarp på, hvad du egentlig vil i dit liv?

Hvilken persontype er du?

 

Er du diplomat?
Hvor længe skal vi snakke om det? Længe, hvis det står til dig som Diplomat. Det er jo rart at nå hele vejen rundt, så vi er sikre på, at alle er godt tilpas – og helst også enige. Måske skulle vi også sove på det, før vi tager en beslutning, så vi kan mærke efter, om det nu også føles helt rigtigt …

Som Diplomat får du energi af følelser, fællesskab, tryghed og relationer. Dine vigtigste spørgsmål er: Bringer det os tættere på hinanden, hvorfor giver det mening?

Diplomatens styrker
Rummelig
Menneskekender
Varm
Empatisk
Hjælpsom
Kreativ
Givende

Diplomatens udfordringer
Konfliktsky
Glemmer sig selv, for givende
Usikker
Sætter andres behov først

 
Er du analytiker?
Hvad er det bedste i verden? At få lov at fordybe sig i et emne. I hvert fald for dig som Analytiker. Nørdet? Overhovedet ikke. I hvert fald kun på den gode måde, hvor vi forholder os realistisk og allerhelst baseret på et vist videnskabeligt fundament, før vi tager en beslutning. Følelser svinger, fakta kan man stole på. Så sku’ vi ikke ta’ og begynde der …

Som Analytiker får du energi af fordybelse, undersøgelser, passion for en særlig interesse, frihed til at køre dit eget løb. Dine vigtigste spørgsmål er: Er det bevist, forbedrer det processen, hvad handler det om?

Analytikerens styrker
Troværdig
Pålidelig
Blik for detaljer
Bruger tidligere erfaringer
Omhyggelig og grundig
Organiseret og struktureret
Faktuel

Analytikerens udfordringer
Behøver mange beviser før handling
Stædig
Holder fast i teorier
For kritisk
Opdager stress for sent

 

 

Er du praktiker?
Hvor svært kan det være at tage en beslutning? Ikke særligt svært for dig som Praktiker. Det er da bare at gå til stålet og skære ind til benet. Allerhelst uden for meget sniksnak. Det er meget sjovere at komme i gang – så vi kan komme videre …

Som Praktiker får du energi af at have styringen og friheden til at handle på dine mål, af at opnå resultater. Dine vigtigste spørgsmål er: Hvordan bliver vi bedre, og hvordan når vi i mål?

Praktikerens styrker
Problemknuser
Direkte
Selvstændig
Handlingsorienteret
Effektiv
Målrettet
Melder klart ud

Praktikerens udfordringer
For utålmodig
For kontrollerende
Spørger ikke om hjælp
Vil klare alting selv
For sort-hvid

 

 
Er du entusiast?
Man har et standpunkt, til man tager et nyt. Og sådan er det også med beslutninger hos dig som Entusiast. Geniale ideer, som overtrumfer de foregående, er der ingen grund til at gå og putte med. Verden har muligvis lidt svært ved at følge med i de hurtige gearskift, men det er mest verdens problem, ik’…

Som Entusiast får du energi af spontanitet og kreativitet, at få nye ideer og sprænge rammer, følelsen af frihed, andres ros og anerkendelse. Dit vigtigste spørgsmål er: Hvad nu, hvis vi gjorde noget helt andet?

Entusiastens styrker
Smitter med energi
Viser begejstring
Stor følsomhed
Kreativ
Iderig
Elsker forandring
Udadvendt

Entusiastens udfordringer
For mange løse ender
For mange bolde i luften
Mangler struktur
Utålmodig
For lidt selvdisciplin

 

 

 

 

De fire typers tankstationer

Der er forskel på, hvor de fire typer får energi og skaber overskud for sig selv. Og omvendt bliver drænet for kræfter og engagement. Hvis du bruger meget tid eller energi på at være i en præference, som ikke er din primære – f.eks. på jobbet – har du måske brug for at åbne nogle nye ”tankstationer”, som giver mere luft og overskud til den type, du føler dig mest hjemme i.

Diplomaten bliver tanket op af Menneskelige relationer, især de nære Fællesskab, f.eks. frivilligt arbejde i organisationer Nærhed, tryghed, kærlighed At føle dig set og rummet af andre Hjælpe andre, du bruger gerne tid på venner, som er i krise Udforskning af mange sider i livet, f.eks. spiritualitet Sport, hvor du er sammen med andre. F.eks. yoga med en veninde.

Analytikeren bliver tanket op af Passion for en særlig interesse Tid til fordybelse Samvær med ligesindede, hvor der et intellektuelt fællesskab At konstruere og samle komplicerede ting Frihed til at køre dit eget løb og dyrke din interesse uden indblanding Sport med indbygget alenetid, f.eks. at vandre eller træne til et maraton.

Praktikeren bliver tanket op af At sidde ved styrepinden Udrette og tage action på ting Følelsen af frihed til at bestemme 100 procent i dit eget liv At nå de mål, du sætter dig Mening med det, du gør – ellers gider du ikke Høj nytteværdi – du vil se, at det virker Sport, hvor du presser dig selv og når resultater.

Entusiasten bliver tanket op af Spontanitet, at kunne handle på en lyst og impuls Kreativitet, det legende og skabende univers Nye ideer, du kan drømme om Følelsen af frihed og ingen begrænsninger Ros, bekræftelse og andres anerkendelse Begejstring, din egen og andres Sport, hvor du kan vinde og gøre en forskel