Case fra det virkelige liv

Ville du vide hvordan du skulle gribe nedenstående opgave an?

Det er så nemt at skrive hvad vi vil opnå. Ord er taknemmelige og nemme at skrive ned.  Det er også forholdsvis nemt at lægge en strategi for hvordan væksten skal udleves. Der hvor udfordringen opstår, er når planen skal implementeres blandt medarbejdere og samarbejdspartner

En case fra det virkelige liv

Peter (opdigtet navn) som er afdelingsleder i en større virksomhed sidder i et ledermøde. Der har længe været tale om, at der der skulle ske ændringer i afdelingerne, fordi virksomheden vil vækste men også er pressen på markedet. Efter mødet står Peter med ansvaret for at løse en opgave der lyder sådan her:

  • Du skal skabe en serviceafdeling der er stærk, nærværende, engageret i forhold til kunderne.
  • Kunderne skal opleve hurtige svartider, proaktivitet og rigtige løsninger og en høj grad af opfølgning og troværdighed.
  • Som fundament for denne indsats, skal du styrke processer og systemer omkring centrets aktiviteter – helt ud i sidste led.
  • Alt er med fokus på kundetilfredshed og optimering af medarbejdere og resultatkæden

Vil du vide hvordan Peter havde det?

Peter ringede til mig. I første omgang var det ikke for at få hjælp til at blive klædt på til at løse opgaven. Men derimod hjælp til kompetenceafklaring fordi han ønskede at skifte job. Han mente ikke han var egnet til leder og var pludselig blevet i tvivl om sine egne evner og styrker.

Hvad skete der så?

Peter fik en aftale med mig. Vi fandt frem til, at inderstinde ønskede Peter ikke at skifte job, men han følte han manglede redskaber til at håndtere den opgave. Han havde tegn på stress, fordi der var for mange uløste opgaver i afdelingen som aldrig blev afsluttet, medarbejdere der tit var syge og generelt et stresset arbejdsmiljø hvor medarbejderne ikke var helt så glade som Peter gerne så dem.

Peter valgte et forløb hos mig og i dag ser han sin rolle som leder med helt nye øjne til glæde for ham selv, hans virksomhed, medarbejdere og omgivelser.

Få mere ud af dine lederegenskaber med de rette værktøjer 

Alle organisationer undergår forandringer som kræver at medarbejderne kommer til at møde nye udfordringer og aktiviteter, som kræver at eksisterende tanke- og adfærdsmønstre og kompetencer kommer under pres.

Jo bedre du er klædt på til dine lederopgaver jo mere er det en win win for alle.