Styrker

håndtere et lidt større pres, end vi troede. Vores styrker er kilden til den følelse, vi kalder at ”have det som fisk i vandet” eller autenticitet for at bruge et ord, der er særdeles oppe i tiden.

Hvad styrker ikke er:
Et fokus på styrker handler ikke om, at du skal ignorere problemer og kun dyrke det velfungerende. Det handler om at have fokus på begge dele. Desværre har vi ikke tradition for at spørge til og tale om vores styrker, måske fordi janteloven eller den almindelige menneskelige frygt for at virke arrogant spiller ind. Eller måske er det fordi, vi reelt ikke har et særligt klart ordforråd, der beskriver vores styrker.
Lad os da lave om på det.

 

Praktiktisk information

Grundlæggeren af den psykologiske forskningsretning positiv psykologi, Martin E.P. Seligman, har sammen med Christopher Peterson udviklet en test, de kalder VIA, som afdækker vores karakterstyrker.
Positiv psykologi tager udgangspunkt i det velfungerende menneske, og der sættes fokus på styrker frem for svagheder. Ved at blive bevidste om vores personlige karakteristiske styrker – og målrettet bruge dem i de vigtigste områder af vores liv – kan vi bringe mere glæde ind i vores tilværelse.

VIA-testen blev udviklet på engelsk, men er nu oversat til dansk. Jeg kan på det varmeste anbefale dig at tage testen for på den måde at få en indikation af de områder, du er stærk på.

Begynd med at besøge VIA Survey og registrer dig som bruger. Hvis din internetbrowser er sat til dansk, vil testen automatisk være på dansk.

Testen og testresultatet i form af en profil er ganske gratis.

Du kan få styrke coaching hos mig.